Elastic uitgeroepen tot SIEM-leider in IDC MarketScape

Door 26/09/2024 Headlines

Elastic uitgeroepen tot SIEM-leider in IDC MarketScape

Elastic is door IDC MarketScape erkend als leider op het gebied van SIEM voor grote bedrijven.

Elastic is door IDC MarketScape erkend als leider op het gebied van SIEM voor grote bedrijven. Elastic Security maakt gebruik van AI-gestuurde technologie om bedreigingen te detecteren, onderzoeken en hier snel op te reageren, en is daarmee een moderne en toekomstgerichte oplossing voor beveiligingsteams.

Innovaties met AI-technologie
Elastic werd in 2022 al gezien als een belangrijke speler in dezelfde beoordeling, maar is sindsdien snel gegroeid en nu erkend als leider. Dit komt door de vele verbeteringen van Elastic Security, vooral door het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om beveiligingsprocessen slimmer en sneller te maken.

Elastic’s platform biedt krachtige AI-tools die bedrijven helpen om snel bedreigingen op te sporen en hier effectief op te reageren. Zo kan het systeem automatisch gegevens verzamelen, bedreigingen als geheel beoordelen, en beveiligingsanalisten ondersteunen bij het nemen van beslissingen.

Eén oplossing voor alle beveiligingsbehoeften
Elastic biedt niet alleen SIEM (Security Information and Event Management)-oplossingen, maar ook extra functies zoals uitgebreide detectie- en responsmogelijkheden (XDR). Dit betekent dat bedrijven hun beveiliging van verschillende systemen en apparaten eenvoudig kunnen beheren en beschermen tegen bijvoorbeeld ransomware en malware. Daar is slechts één tool voor nodig.

Elastic maakt het gemakkelijk om grote hoeveelheden beveiligingsdata snel te doorzoeken en te analyseren, zowel in de cloud als op eigen servers. Dankzij de gebruiksvriendelijke zoekmogelijkheden kunnen beveiligingsmedewerkers snel de juiste informatie vinden en actie ondernemen.

Beveiliging voor iedereen, ondersteund door Puur Data
Bij Puur Data begrijpen we hoe belangrijk het is om jouw organisatie optimaal te beveiligen. Als specialist in databeheer en -beveiliging ondersteunen wij bedrijven bij het implementeren en optimaliseren van oplossingen, zoals Elastic Security. Of je nu op zoek bent naar advies, installatie of doorlopende ondersteuning, ons team staat klaar om jou te helpen het maximale uit Elastic te halen.

Wil je meer weten? Lees hier de samenvatting van het IDC MarketScape-rapport of probeer Elastic Security gratis, onder begeleiding van Puur Data.

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31 (0)88 – 7887 328, ga naar contact of vul het onderstaande formulier in!

Recente nieuwsberichten

Elastic uitgeroepen tot SIEM-leider in IDC MarketScape

| Headlines | Geen reacties
Elastic is door IDC MarketScape erkend als leider op het gebied van SIEM voor grote bedrijven. Elastic is door IDC MarketScape erkend als leider op het gebied van SIEM voor…

Save the Date: 26 november 2024 – ElasticON Tour Amsterdam

| Headlines | Geen reacties
Op 26 november 2024 vindt de ElasticON Tour plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam, waar ook Puur Data bij aanwezig zal zijn. Wanneer de precisie van zoektechnologie samenkomt…