Big Data as a Service (BDaaS): 5 voor- en nadelen
Data verzamelen en analyseren om waardevolle informatie te vergaren.
Beginnen; was ist überhaupt BDaaS? Die genaue Definition ist ganz anders. Eben Wikipedia hat zum Zeitpunkt der Erstellung dieses Dokuments keine Definition. Wir betrachten es als einen Onlinedienst, der es dem Kunden ermöglicht, Daten zu sammeln und zu analysieren, um wertvolle Informationen zu sammeln. Eigentlich eine Art Hilfsprogramm. In diesem Blog haben wir eine Reihe von Vor- und Nachteilen aufgelistet.
Vorteile von Big Data as a Service
#1 Einblicke mit BDaaS
Met stip op #1; inzichten! Dit geldt zowel voor BDaaS als een oplossing die lokaal wordt geplaatst. Met (big) data-analyse kunnen nieuwe inzichten en competitief voordeel worden behaald.
#2 Kosteneinsparungen mit BDaaS
Wanneer je met BDaaS aan de slag gaat, hoef je niet te investeren in een eigen omgeving. Tevens heb je minder kennis nodig om te starten met Big Data-analyse. Dit geldt zowel voor de technische infrastructuur als voor de software-omgeving.
#3 Vorhandenes Wissen über BDaaS nutzen
Der Lösungsanbieter teilt (wenn alles in Ordnung ist) erworbenes Wissen. Dies ermöglicht schnellere Ergebnisse beim Verbinden und Analysieren von Datenquellen. Häufig ist mehr Dokumentation verfügbar und bestimmte Angelegenheiten sind standardisiert.
#4 Begrenzte technische Kenntnisse für BDaaS erforderlich
Uiteraard is dit afhankelijk van de oplossing, maar in het algemeen nemen de providers een groot deel van de werkzaamheden uit handen. Het gaat dan om updates, installatie, security, etc. Dit is nuttiger dan je wellicht inschat, temeer omdat medewerkers met ‘kennis van zaken’ moeilijk te vinden zijn.
#5 Starten Sie schnell mit BDaaS
Omdat het een bestaande, reeds aanwezige oplossing is, kan snel worden gestart met het connecteren en analyseren van data. Het hele design en installatieproces kan voor een groot gedeelte worden overgeslagen. De oplossing zijn veelal ‘plug & play’.
Nadelen van Big Data as a Service
#1-Sicherheit
De data gaat voornamelijk over het internet naar de provider toe. Dit betekent dus dat er bij voorkeur gewerkt zal moeten worden met secure VPN-verbindingen. Het is meestal niet wenselijk dat derden kunnen ‘meekijken’ met wat er over de lijn gestuurd wordt.
#2 Kapazität der (Internet-)Verbindung
Omdat de data via het internet wordt verzonden, kan dit problemen geven met de hoeveelheid en snelheid. Initieel kan data via media naar de provider worden gebracht, maar structureel zal de snelheid van het internet bepalend zijn of de oplossing goed werkt.
#3 Provider wechseln
Omdat de data in de cloud staat, zal het lastiger zijn om een kopie hiervan te maken. Zeker als het om honderden terabytes gaat. Als u van provider wilt wisselen, zult u goed na moeten denken over een migratiepad. Hoe krijg je de data van de ene provider naar de andere en wat zijn eigenlijk de afspraken hierover met de huidige provider?
#4 Rechtsfolgen
Wanneer data in de cloud wordt gezet, is niet altijd duidelijk waar de data zich bevindt en in welk land. Dit kan consequenties hebben. Wie mag de data bekijken en onder welke wetgeving valt de data?
#5 Eingeschränkte Lösung
Veel BDaaS-oplossingen zijn standaardoplossingen. Met andere woorden: geschikt voor een bepaald doel. Op het moment dat u dan meer datasources wilt koppelen, is dit niet mogelijk en heeft u nog een oplossing nodig.
Mehr wissen?
Wil je meer weten, of heb je een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31 (0)88-7887328, gehe zu Kontakt oder füllen Sie das untenstehende Formular aus!